Болгарська тема у краєзнавчих студіях В.Г. Фоменка - Пачев, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті проаналізовано праці запорізького краєзнавця В.Г. Фоменка
з історії болгарських поселень Північного Приазов'я. Пропонується висновок, що В.Г. Фоменко зробив вагомий внесок в актуалізацію історичної болгаристики на Запоріжжі у післявоєнний період. В статье проанализированы работы запорожского краеведа В.Г. Фоменко по истории болгарских поселений Северного Приазовья. Предлагается вывод, что В.Г. Фоменко сделал весомый вклад в актуализацию
исторической болгаристики на Запорожье в послевоенный период. In the article is an analysis the scientific works of the Zaporizhzha
regional specialist V.G. Fomenko on the history of Bulgarian settlements in
the Northern Azov. Invited the conclusion that V.G. Fomenko has made a
significant contribution to the actualization of historical Bulgaristics at Zaporizhzha
in the period after World War II.