Понятие «город» и типологизация городов: проблемы соотношения при определении даты возникновения городских поселений - Кайсарова, Ж.; Бабюх, В. (Регіональна історія України, 2013)
Стаття представляє авторські рефлексії щодо різних підходів та критеріїв визначення поняття "місто" і проблем датування початків міської культури. Статья посвящена изучению разных подходов и критериев определения понятия "город" и проблемам датирования возникновения городской культуры. The article represents the author's reflection of different points of view and criteria to the concept of "city" and the problem of indication on beginning of urban culture.