Математическое моделирование процесса фильтрационной консолидации водонасыщенных случайно-неоднородных грунтовых массивов - Скопецкий, В.В.; Волох, Л.В. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Розглянуто задачу фільтраційної консолідації водонасичених випадково-неоднорідних грунтових масивів. Одержано поле надлишкових напорів в масиві з випадковими включеннями за умови випадкових коефіцієнтів консолідації.