Моделирование взаимодействия легальной и теневой экономик на макроуровне - Григоркив, В.С.; Буяк, Л.М.; Паучок, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Запропоновано модель динаміки грошових заощаджень різних категорій економічно активних членів суспільства з перехідною тіньовою економікою. На базі моделі проведено імітаційні експерименти, що підтверджують ряд негативних явищ, властивих такій економіці, та конкретизують шляхи її детінізації.