Сталий розвиток в умовах глобалізації та його складові - Сморжанюк, Т.П. (Економічні інновації, 2013)
Розглянуто сутність процесу глобалізації та сталого розвитку. На основі обґрунтування системно-синергетичного підходу досліджено сумісність і протиріччя означених процесів. Порівняльна характеристика глобалізації та сталого розвитку довела наявність протиріч в самій сутності процесів. The essence of globalization process and sustainable development is analyzed. On the basis of grounding the system method, the coincident and contradiction of this process is analyzed. The comparative characteristic of globalization and sustainable development proved that contradiction are processed in the essence of this process.