Об устойчивости и неустойчивости социо-эколого-экономического развития (контекст теории гомеостазиса) - Степанов, В.Н.; Пишенина, Т.И. (Економічні інновації, 2013)
Стаття присвячена дослідженню проблем стійкості і нестійкості соціально-економічного и економіко-екологічного розвитку, розглянутого як складний і нелінійний процес. В основу досліджень стійкості і нестійкості покладені принципи теорії гомеостазіса, як показника динамічної рівноваги системи. The article investigates the problems of stability and instability of the socio-economical and environmental development, understood as a complex and non-linear process. The principles of the theory of homeostasis as a basis of dynamic balance of the system were the ground of the investigation of stability and instability.