Кризові механізми та інноваційна стратегія - Терьошкіна, Н.Є. (Економічні інновації, 2013)
Розглянуто науково-методичні положення щодо особливостей кризових механізмів і обґрунтовано їхній взаємозв'язок з формуванням адекватної кризовим умовам стратегії інноваційного розвитку економіки України. Проаналізовано програмні заходи провідних країн світу в напрямі підтримки розвитку науково-технологічного й інноваційного процесу в кризовий період. Scientific-methodical positions are considered in relation to the features of crisis mechanisms and their intercommunication is grounded with forming adequate to the crisis terms of strategy of innovative development of economy of Ukraine. The programmatic measures of leading countries of the world are analysed in the direction of support of development of scientific-technological and innovative process in a crisis period.