Твори провідників українського неоязичницького руху як інформаційне джерело - Окорокова, І. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена аналізу творів провідних діячів українського рідновірства
як важливого й специфічного інформаційного джерела. Автор
характеризує історію та динаміку постання цих видань в Україні та діаспорі,
їхній вплив на подальший розвиток неоязичницького руху та інформативні можливості для дослідження даного релігійного явиша. Статья посвящена анализу произведений ведущих деятелей украинского родноверия как важного и специфического источника информации.
Автор характеризует историю и динамику становления этих изданий в
Украине и диаспоре, их влияние на дальнейшее развитие неоязыческого
движения и информативные возможности для исследования данного религиозного явления. The article is dedicated to analysis of leading figures Ukrainian new-pagan
works as a significant and peculiar information source. The author describes
history and dynamics of establishment of these publications in Ukraine and
diaspora, their influence on the further new-pagan movement development and
informative ways for researching this religious occurrence.