Термінологія у сфері благодійності в сучасній історіографії - Петрова, К. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті на основі аналізу сучасної історіографії здійснена спроба
показати еволюцію термінів у сфері благодійності. Стаття висвітлює
співвідношення понять “благодійність” та “меценатство”. Пропонується
висновок, що на сучасному етапі спостерігається тенденція до виключення держави з кола благодійників. В статье на основе анализа современной историографии сделана
попытка показать эволюцию терминов в сфере благотворительности.
Статья освещает соотношение понятий “благотворительность” и “меценатство”. Предлагается вывод, что на современном этапе наблюдается
тенденция к исключению государства из числа благотворителей. In the article basing on the analysis of the contemporary historiography
an attempt to show the evolution of the definitions in the sphere of charity was
done. The article illuminates the correlation of the definitions “charity” and
“sponsorship”. The conclusion is made that the tendency to the exclusion of
the state from the philanthropists are observed in the contemporary period.