Об одном способе нахождения двойственных квадратичных оценок Шора - Березовский, О.А.; Стецюк, П.И. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Для квадратичної задачі загального вигляду побудовано аналог у вигляді однорідної квадратичної задачі. Доведено рівність оцінок ψ*, побудованих на базі техніки двоїстих квадратичних оцінок Шора для цих задач. У випадку однорідної квадратичної задачі показано, що знаходження ψ* зводиться до розв'язання безумовної задачі мінімізації випуклої функції.