Внесок фізіологів рослин Новоросійського університету в розвиток гормональної теорії тропізмів на початку XX ст. - Рудишина, О.С. (2010)
Проаналізовано результати досліджень науковців Новоросійського університету на
початку ХХ ст. (Л.С. Ценковський, Л.А. Рішаві, М.Д. Вахтель, В.А. Ротерт, О.Г. Набоких,
Б.Б. Гриневецький, Ф.М. Породко, Г.А. Боровіков), показано їх внесок у розвиток
фітогормонології як науки. Проанализированы результаты исследований ученых Новороссийского университета
в начале ХХ в. (Л.С. Ценковский, Л.А. Ришави, М.Д. Вахтель, В.А. Ротерт, А.И. Набоких,
Б.Б. Гриневецкий, Ф.М. Породко, Г.А. Боровиков), показано их вклад в развитие
фитогормонологии как науки. The research results of the Novorossiysk University scientists (L.S. Tsenkovskiy, L.A. Rishavi, M.D. Vakhtel, V.A. Rotert, A.I. Nabokikh, B.B. Hrynevetskiy, Ph.M. Porodko, G.A. Borovikov) of the early XX c. is analysed, their contribution to the phytohormonology development as a science is shown.