Дослідження В. Сарбеєм проблеми національного відродження України - Король, А.І. (2010)
У статті розглянуто особливості концепції національного відродження України в
інтерпретації В. Сарбея. У 1990-х роках він продовжував активно займатися дослідженням історії України ХІХ – початку ХХ ст. й запропонував власне бачення цього процесу. Предметом аналізу є сутність поняття національного відродження, етапи, поширення в часі й просторі, соціальна база та ін. у працях В. Сарбея. В статье рассмотрены особенности концепции национального возрождения Украины в интерпретации В. Сарбея. В 1990-х годах он продолжал активно заниматься изучением истории Украины ХІХ – начала ХХ в. и предложил собственное видение этого процесса. Предметом анализа является сущность понятия национального возрождения, этапы, распространение во времени и в пространстве, социальная база и др. в работах В. Сарбея. The Ukraine national revival concept features in V. Sarbey’s interpretation are considered
in article. In 1990th he continued to be actively engaged in studying of Ukraine history ХІХ –
early ХХ c. and has offered own vision of this process. The analysis subject is the gist of
national revival concept, stages, distribution in time and in space, a social base, etc. in
V. Sarbey’s works