Міхал Бобжинський: суспільно-політична діяльність - Сінкевич, Є.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Розглянута суспільно-політична діяльність визначного представника краківської
історичної школи М. Бобжинського. Акцентовано увагу на зв’язку наукових поглядів
історика з його політичною практикою. Охарактеризовано дискусії, які досьогодні
точаться серед науковців щодо оцінки результатів його діяльності. Рассмотрена общественно-политическая деятельность выдающегося представителя краковской исторической школы М. Бобжинского. Акцентировано внимание на связи научных взглядов историка с его политической практикой. Охарактеризованы дискуссии, которые досегодня ведутся среди ученых относительно оценки результатов его деятельности. The socio-political activities of M. Bobzhynski – a prominent representative of the Krakow
historical school – are reviewed. Attention is given to the connection of the historian scholarly views with his political practice. The discussions that until now are going on among scholars in evaluating the results of his work are characterised.