Організація служби діловодства в земських управах на території України (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Макієнко, О.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Здійснена спроба визначення устрою служби діловодства в земських управах на
території України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст., її ролі в організації
документаційного забезпечення роботи земств. Розглянуто еволюцію структури та
кадрового складу земської діловодної служби, її нормативно-методичне забезпечення. Осуществлена попытка определения устройства службы делопроизводства в
земских управах на территории Украины во второй половине ХІХ – начале ХХ в., ее
роли в организации документационного обеспечения работы земств. Рассмотрена
эволюция структуры и кадровый состав земской делопроизводственной службы, ее
нормативно-методическое обеспечение. In the article realize attempt to define of record keeping service structure in zemstvo’s
councils on the territory of Ukraine in second half of XIX – beginning XX century, its role in organization of documentation ensuring zemstvo’s work. Considered evolution of structure and personnel composition zemstvo’s record keeping service, its normative-methodical ensuring.