Математические методы геоинформатики. III. Нечеткие сравнения и распознавание аномалий на временных рядах - Гвишиани, А.Д.; Агаян, С.М.; Богоутдинов, Ш.Р.; Злотники, Ж.; Боннин, Ж. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Досліджено пошук аномалій на часових рядах за допомогою методів нечіткої логіки. Синтезовані на їх базі алгоритми DRAS і FLARS одержали свій подальший розвиток у вигляді алгоритму FCARS, який повністю грунтується на нечітких порівняннях.