Покрытия множеств и отношение толерантности - Герасин, С.Н.; Шляхов, В.В.; Яковлев, С.В. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Досліджено властивості відношення толерантності та відповідних класів толерантності. Показано, що класи толерантності утворюють покриття множини носія. Розглянуто випадок, коли толерантність індукується довільним функціональним відношенням. Доведено умови, за яких має місце збіг класів толерантності та класів еквівалентності.