Адаптивный отбор образцов при измерении параметров трафика компьютерной сети с использованием нечеткого регулятора и нейронной сети - Гиертл, Ю.; Бача, Я.; Якаб, Ф.; Андога, Р. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Описано адаптивний відбір зразків трафіка комп'ютерної мережі з використанням нейронної мережі та нечіткого регулятора для одержання максимально можливого ступеня зменшення кількості оброблюваних даних у разі збереження прийнятної точності вимірювання. Наведено результати експериментальної перевірки ефективності відбору з використанням архівних даних трафіка реальної комп'ютерної мережі.