Критерии устойчивости векторных комбинаторных задач "на узкие места" в терминах бинарных отношений - Емеличев, В.А.; Кузьмин, К.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Розглянуто векторну (багатокритеріальну) траєкторну задачу з мінімаксними частковими критеріями, що полягає в пошуку множини Парето. В термінах бінарних відношень, заданих на множині траєкторій, сформульовано необходні та достатні умови п'яти типів стійкості задачі за векторним критерієм. Як наслідки одержано низку достатніх умов стійкості в термінах множин Парето, Смейла та Слейтера.