Обороноздатність держави: теоретичні основи системного дослідження - Пасічко, В. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті, на основі вивчення низки наукових праць,
законодавчих та нормативно-правових актів України викладено
бачення автором сутності обороноздатності держави та дається
визначення понятійно-категоріального апарату, на основі якого
можлива побудова цілісної системи обороноздатності держави
та який може служити підґрунтям для створення методології
системних досліджень проблем воєнної безпеки держави.