Особливості еволюції партійної системи України у 2004 – 2007 роках - Якименко, Ю. (Політичний менеджмент, 2008)
В останні роки політичні процеси в Україні відзначаються
особливим динамізмом та гостротою. У 2004 - 2007роках
країна пережила три загальнонаціональні виборчі кампанії –
президентську 2004 року, виборів до Верховної Ради та органів
місцевого самоврядуванні 2006 року і дострокову парламентську
2007 року. Однією з найхарактерніших особливостей усіх цих
кампаній стало активне використання політичними силами
соціально-культурних відмінностей між різними регіонами
країни. У статті здійснюється спроба аналізу передумов і
причин виникнення цього явища. На підставі даних соціологічних
опитувань досліджується зв’язок між особливостями соціально-
культурної ідентичності громадян та їх політичними
симпатіями, робляться висновки і прогнози щодо можливого
впливу соціально-культурного чинника на розвиток партійної
системи України в перспективі.