Український тижневик «Наше слово» (Варшава) як оригінальне джерело вивчення передумов і перебігу примусового переселення українців Польщі в 1944-1947 рр. - Пронь, Т.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Висвітлені передумови й перебіг примусового переселення українців Польщі в
1944-1947 рр. через призму інтерпретації популярного поміж української національної
меншини в Польщі тижневика «Наше слово» («НС») й оригінального джерела, що має
пізнавальну та академічну цінність. Розділена історична пам’ять українців і поляків
на зазначені події посилює інтерес до української періодичної преси в Польщі. Освещены предпосылки и ход принудительного переселения украинцев Польши в
1944-1947 гг. через призму интерпретации популярного среди украинского национального
меньшинства в Польше еженедельника «Наше слово» («НС») и оригинального источника,
имеющего познавательную и академическую ценность. Разделенная историческая
память украинцев и поляков на данное событие усиливает интерес к украинской
периодической прессе в Польше. Highlights the prerequisites and course forced Ukrainian migration in Poland 1944-1947
through the prism of popular interpretation among the Ukrainian national minority in the Polish
weekly «Our word» («OW») and the original source, which has cognitive and academic value.
Split the historical memory of Ukrainian and Polish this event enhances interest in the Ukrainian
press in Poland.