Украинцы в поликультурном пространстве Приднестровья: историко-культурологический аспект - Дымченко, Н.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Розглянуті питання дослідження, становлення і функціонування в Придністров’ї
української діаспори; діяльність українських національно-культурних суспільств і союзу
українців Придністров’я; розвиток національної української освіти, відродження історико-
культурної спадщини, народних традицій і обрядів. Рассмотрены вопросы исследования, становления и функционирования в Приднестровье украинской диаспоры; деятельность украинских национально-культурных
обществ и союза украинцев Приднестровья; развитие национального украинского
просвещения, возрождение историко-культурного наследия, народных традиций и
обрядов. Is sacred to the questions of research, organization and functioning in Pridnestrovian of
the Ukrainian Diaspora; to activity of Ukrainian national societies and union of Ukrainians of
Pridnestrovian, development of the national Ukrainian enlightening, revival of historical and
cultural legacy, folk traditions and ceremonies.