Державна політика стосовно неорелігійних об’єднань: досвід Європи та України - Рогатін, В.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Подано аналіз державної політики стосовно неорелігійних організацій Європи та
України. При дослідженні використано не лише офіційні документи Парламентської
Асамблеї Ради Європи, закони України, а й роз’яснення, доповіді, коментарі та офіційні заяви щодо цього явища. Представлен анализ государственной политики относительно неорелигиозных
организаций Европы и Украины. При исследовании использованы не только официальные документы Парламентской Ассамблеи Совета Европы, законы Украины, но и разъяснения, доклады, комментарии и официальные заявления относительно этого явления. The article presents an analysis of state policy concerning neoreligious organizations in
Europe and Ukraine. In this study the author used not only the official documents of the
Parliamentary Assembly of the Council of Europe, the laws of Ukraine but also the explanations, reports, comments and official statements on this phenomenon.