Дозвілля православного духовенства в 20-х роках ХХ ст. - Савчук, Т.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Розглянуто основні параметри дозвілля різних категорій православного духовенства в 20-х роках ХХ ст. Визначено ступінь впливу державної влади, духовного сану на організацію вільного часу духовенства протягом 1920-х років. Встановлено, що дозвілля духовенства, як і інших верств населення, зазнавало прямого та опосередкованого регулювання з боку держави. Рассмотрены основные параметры досуга разных категорий православного
духовенства в 20-х годах ХХ в. Определена степень влияния государственной власти, духовного сана на организацию свободного времени духовенства на протяжении 1920-х годов. Установлено, что досуг духовенства, как и других слоев населения, находился под прямым и опосредствованным регулированием со стороны государства. The article shows basis of spare time for different categories of orthodox priesthood in
20’s XX c. The degree of influence on leisure time organization of priesthood by the State
authority and priesthood order during 1920’s is defined. It’s determined that the spare time of
priesthood was directly and indirectly lead on the State side.