Документи і матеріали Центрального державного архіву вищих органів влади й управління України про діяльність уряду УНР в екзилі у 1945 – на початку 1950-х років - Бойко, В.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Проаналізовано та введено до наукового вжитку низку документів Центрального
державного архіву вищих органів влади та управління України щодо діяльності уряду
УНР в екзилі у 1945 – на початку 1950-х рр. Охарактеризована діяльність уряду в
екзилі щодо боротьби за відновлення української державності, висвітлені форми і
методи звернення уваги міжнародної спільноти на важкий стан у тогочасній Україні
та викриття окупаційної політики червоної Москви. Проанализировано и введено в научное потребление ряд документов Центрального
государственного архива высших органов власти и управления Украины, которые
касаются деятельности правительства УНР в экзиле в 1945 – начале 1950-х гг.
Охарактеризована деятельность правительства в экзиле относящаяся к борьбе за
восстановление украинской государственности, освещены формы и методы обращение
внимания международного сообщества на тяжелое положение в тогдашней Украине
и разоблачение оккупационной политики красной Москвы. A series of documents of the State Archives of the Higher Authorities and Government of
Ukraine relating to the activities of the Ukrainian People’s Republic government in exile in
1945 – the beginning 1950-s were analyzed and put into scientific use. A permanent struggle
for the restoration of Ukrainian statehood, notification of the international community about
the difficult situation in the contemporary Ukraine, and disclosure of the occupational policies
of the red Moscow characterize Ukrainian government in the exile.