Дослідження історії українського джерелознавства та археографії періоду романтизму на сторінках періодичних видань української діаспори - Ковальчук, О.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Проаналізовано доробок вчених української діаспори в дослідженні історії українського
джерелознавства. Розглянуто широкий спектр питань: від загальнометодологічних
до вузькофахових. Проанализирован вклад украинской диаспоры в изучение истории украинского
источниковедения. Рассмотрено широкий спектр вопросов: от общеметодологических
до узкоспециальных. Ukrainian Diaspora’s contribution to a study of the Ukrainian Source studies’ history is
analyzed. A broad panorama of problems beginning from generally methodological to
particular speciality’s ones is being considered.