Німці Криму в системі професійної освіти в 20-30-ті роки ХХ ст. - Задерейчук, І.П. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Висвітлено проблеми підготовки кадрів з числа німців у технікумах, робітничих
факультетах і курсах, вищих навчальних закладах. Розглянуто історію педагогічного
та сільськогосподарського німецьких технікумів. З’ясовано результати діяльності
влади у сфері професійної освіти німців. Освещены проблемы подготовки кадров из числа немцев в техникумах, рабочих
факультетах и курсах, высших учебных заведениях. Рассмотрено историю
педагогического и сельскохозяйственного техникумов. Проанализировано результаты
деятельности власти в области профессионального образования немцев. The article is devoted to learning of Germans staff training problems in technical schools,
working faculties, higher educational institutions and various courses. The history of
pedagogical and agricultural technical school is also revealed here and the results of authorities
activity in the field of Germans professional training.