«Зеленые» инновации и технологии в индустрии гостеприимства и туризма - Нездойминов, С.Г. (Економічні інновації, 2013)
У статті розглянуто проблеми впровадження «зелених» технологій в діяльність підприємств індустрії гостинності та туризму. Досліджено науково-прикладні аспекти еколого-економічної ефективності «зелених» інновацій в готельному і туристичному бізнесі, міжнародний досвід екологічного менеджменту готелів. Проаналізовано умови впровадження програми добровільної сертифікації готелів у сфері екології та захисту навколишнього середовища. Викладено підходи до вдосконалення екологічного менеджменту готелів в контексті парадигми «зеленої» економіки. In article problems of introduction of "green" technologies in activity of the enterprises of the industry of hospitality and tourism are considered. Scientific and applied aspects of ekologo-economic efficiency of "green" innovations in hotel and travel business, the international experience of ecological management of hotels are investigated. Possibilities of introduction of the program of voluntary certification of hotels in the ecology and environment protection sphere are analysed. Approaches to improvement of ecological management of hotels in a context of a paradigm of "green" economy are stated.