Аппроксимация гауссовских базисных функций в задаче адаптивного управления нелинейными объектами - Руденко, О.Г.; Бессонов, А.А.; Ляшенко, А.С.; Сунна, Р.А. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто підхід до побудови нейроконтролера на базі радіально-базисної мережі для керування нелінійними динамічними об'єктами. Запропоновано використання кусково-лінійної апроксимації гауссівських базисних функцій, яке спрощує розв'язання даної задачі. Результати імітаційного моделювання показують, що запропонований метод дозволяє скоротити час побудови моделі об'єкта та обчислення керуючого сигналу.