Моделирование динамики системы моноциклической агрегации клеток - Акименко, В.В.; Загородний, Ю.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто модель динаміки розвитку моноциклічної агрегації клітин на основі початково-крайової задачі для рівнянь переносу (гіперболічного типу). Знайдено аналітичний розв'язок задачі і умови його неперервної диференційованості. Проведено числові розрахунки на різних класах за гладкістю вхідних параметрів моделі для двох сценаріїв розвитку моноциклічної агрегації біологічних клітин.