Оптимизация схем композиционных микропрограммных устройств управления, реализуемых на ПЛИС - Баркалов, А.А.; Титаренко, Л.А.; Ефименко, К.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Запропоновано два методи адресації мікрокоманд у разі інтерпретації алгоритму керування композиційними мікропрограмними пристроями керування (КМПК). Метод уточненої адресації дозволяє однозначно ідентифікувати виходи операторних лінійних ланцюгів (ОЛЛ) мінімальним числом адресних розрядів. Метод оптимальної адресації орієнтований на поданні класів псевдоеквівалентних ОЛЛ мінімальним числом узагальнених інтервалів простору, що кодує. Наведено приклади для кожного із запропонованих методів. Обидва методи дозволяють зменшити число елементів табличного типу в схемі КМПК у порівнянні зі схемою для базової структури. В основному зменшення апаратурних витрат супроводжується зменшенням часу такту КМПК.