Подход к решению векторных задач дискретной оптимизации на комбинаторном множестве перестановок - Семенова, Н.В.; Колечкина, Л.Н.; Нагорная, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Досліджено складні дискретні багатокритеріальні задачі на комбінаторній множині перестановок. Розглянуто деякі властивості допустимої області комбінаторної багатокритеріальної задачі, що занурена в арифметичний евклідів простір. Установлено умови оптимальності різних видів ефективних розв'язків. Побудовано й обгрунтовано новий підхід розв'язання сформульованих задач.