Становлення Української ланд-міліції (1713 – 1729) - Шпитальов, Г. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
В статті розглядається процес становлення південноросійського ланд-міліцького
війська і його прикордонна служба на Ураїні. Показано організаційно-функціональну
структуру, а також особливості комплектації, управління, забезпечення і бойової
підготовки південноросійських прикордонних військ. Визначено місце ланд-міліцейських
полків в системі збройних формувань, задіяних в обороні Південної України. В статье рассматривается процесс становлення южнороссийского ланд-милицкого
войска и его пограничная служба на Украине. Показано организационно-функциональную
структуру, а также особенности комплектации, управления, обеспечения и боевой
подготовки южнороссийских пограничных войск. Определено место ланд-милицейских
полков в системе вооружённых формирований, задействованных в обороне Южной
Украины. In the given article considers the process of becoming land-militian territorial troop South
Russian and their border service on the Ukraine. Shown organizational and functional structure,
and also features a complete set, governance, and combat training Southern Russian border
troops. Defined place of land-militian regiments among the armed forces, involved in the defense
of Southern Ukraine.