Запорозькі промисли у Східному Приазов’ї в 40 – 60-х роках XVIII століття - Грибовський, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Розглядається господарська діяльність запорозького козацтва на східному узбережжі Азовського моря як елемент взаємодії прикордонних спільнот Степового Кордону Європи. Рассматривается хозяйственная деятельность запорожского казачества на восточном побережье Азовского моря как элемент взаимодействия пограничных обществ Степной Границы Европы. The article is devoted to analysis the Zaporozhian Cossack’s economic activity on the Eastern coast of the Sea of Asov in 40 – 60th XVIII c. as an element of boundary communities interaction in the Steppe Frontier of Europe.