Усна колискова пісня: питання жанрової належності - Пешікан-Люштанович, Л. (Слов’янський світ, 2013)
Колискова пісня, залежно від тлумачення функції та значення, належить або до родинних, або до традиційних, тобто – обрядових пісень. Переплетення й поєднання елементів обрядового та окреслення психосоціального статусу дитини в родині є основою поетичної багатозначності усної колискової пісні, а також її потенційної жанрової невизначеності. Колыбельная песня, в зависимости от толкования функции и значения, принадлежит или к семейним, или к тридиционным – то есть обрядовым песням. Переплетение и совмещение элементов обрядового и определение психосоциального статуса ребёнка в семье есть основанием поэтической многозначности устной колыбельной песни, а также её потенциальной жанровой неопределённости. Lullaby song, depending on the interpretation of the function and value, is either family or traditional, that is – ritual songs. Connecting and combining elements of ritual and outline the psychosocial status of the child in the family is the basis of an oral poetic lullaby and its potential genre uncertainty.