Славістичні центри в сучасній Угорщині - Мушкетик, Л.Г. (Слов’янський світ, 2013)
У статті мовиться про угорську славістику, зокрема у вищих навчальних закладах країни – Будапештському, Дебреценському, Сеґедському, Печському університетах та Ніредьгазькому інституті. Згадано славістичні інститути та кафедри, охарактеризовано навчальні програми та мовну спеціалізацію, підручники й посібники, тематику славістичних досліджень, періодичні видання та персоналії. Окрему увагу приділено україністиці. В статье идет речь о венгерской славистике, в частности в высших учебных заведениях страны – Будапештском, Дебреценском, Сегедском, Печском университетах и Ниредьгазском институте. Упоминаются институты и кафедры славистики, рассматриваются учебные программы и языковая специализация, учебники и пособия, тематика славистических исследований, периодические издания и персоналии. Отдельное внимание уделено украинистике. This article provides the overview of the Hungarian Slavic Studies at universities of the countries such as: Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs and Nyíregyháza Institute. It is mentioned about Slavic institutions and departments, educational programmes and language specialization, books and manuals, subject of the Slavic studies, periodicals and personalities. Special attention is paid to Ukrainistics.