Восьмий міжнародний конгрес Міжнародної асоціації україністів - Мушкетик, Л.Г. (Слов’янський світ, 2013)
21–24 жовтня 2013 року в Києві відбувся VІІІ Міжнародний конгрес україністів, тематика якого – «Т. Шевченко і світова україністика: історичні інтерпретації та сучасні рецепції » – була приурочена до 200‑ї річниці від дня народження великого митця.