Джерела вивчення традиційної ігрової культури населення України: перша третина ХІХ ст. - Старков, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті розглядається період “накопичення ігрових фактів” (1800-ті – початок 1840-
х рр.) в історіографії традиційної української культури. Ці відомості поклали початок
побудови джерельної бази вивчення традиційної ігрової культури українців. Відзначається
значний внесок польських дослідників української традиційної культури в побудову
фундаменту цієї бази. В статье рассматривается период “накопления игровых фактов” (1800-е – начало
1840-х гг.) в историографии традиционной украинской культуры. Эти сведения положили
начало построения источниковедческой базы изучения традиционной игровой культуры
украинцев. Отмечается значительный вклад польских исследователей украинской
традиционной культуры в построение фундамента этой базы. In the article the period “accumulation of play facts” (1800–1840) in the traditional
Ukrainian culture historiography is considered. These information are laid a foundation of source
base of Ukrainian traditional play culture study. The important contribution of Polish
investigators of Ukrainian traditional culture in this foundation are noted.