«Санкт-Петербургские коммерческие ведомости» як джерело з історії зовнішньої торгівлі Південної України початку XIX ст. - Головко, Ю. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті аналізуються інформативні можливості матеріалів газети
«Санктпетербургские коммерческие ведомости» як джерела з історії зовнішньої торгівлі
Південної України початку ХІХ ст., у тому числі з історії чорноморського торгового
судноплавства, торгових зв’язків південноукраїнських портів з Середземномор’ям,
особливості ціноутворення та товарообігу найбільших портів півдня України. В статье анализируются информативные возможности материалов газеты
«Санктпетербургские коммерческие ведомости» как источника по истории внешней
торговли Южной Украины начала ХІХ в., в том числе по истории черноморского
торгового судоходства, торговых связей южно-украинских портов со Средиземноморьем,
особенности ценообразования и товарооборота крупнейших портов юга Украины. Information possibilities of the materials of the newspaper «Sanktpeterburgskie
commercheskie vedomosti» as a primary source of the history of the foreign commerce of South
Ukraine in the beginning of XIX century, including the history of the trade navigation of the
Black Sea, commercial relations of the South-Ukrainian ports with Mediterranean, particularities
of forming pricing and commodity circulation in the great ports in the South of Ukraine are
analyzed in the article.