Російська історіографія кінця ХІХ – початку ХХ ст. про політичну діяльність Стефана Стамболова - Миколенко, Д. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті розглядаються особливості висвітлення політичної діяльності С. Стамболова російськими вченими істориками. Автор приходить до висновку, що чимало аспектів біографії революціонера, члена регентської ради, прем’єр-міністра розкриваються тенденційно й упереджено. Деякі питання, пов’язані з зазначеною темою, не знайшли відображення у роботах дослідників. В статье рассматриваются особенности освещения политической деятельности С. Стамболова российскими учеными историками. Автор приходит к выводу, что многие аспекты биографии революционера, члена регентского совета, премьер-министра раскрываются тенденциозно и предвзято. Некоторые вопросы, связанные с указанной темой, не нашли отражения в работах исследователей. The paper covers the features of Stambolov politics illuminated by Russian historians. The author concludes that many aspects of his biography as a revolutionary, a member of Choirmaster Council, Prime Minister are examined tendentiously and bias. Some issues related to the mentioned theme, are not reflected in the works of researchers.