Болгарська тема у працях істориків Степової України ХІХ – початку ХХ ст. - Пачев, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Стаття присвячена вивченню наукового доробку дослідників Степової України ХІХ –
початку ХХ ст. з історії болгарських поселень на території краю. Зроблено висновок про
вагомий внесок історичної регіоналістики у становлення вітчизняної історичної
болгаристики. Статья посвящена изучению научного наследия исследователей Степной Украины
ХІХ – начала ХХ в. по истории болгарской диаспоры на территории края. Сделан вывод о
весомом вкладе исторической регионалистики в становление отечественной исторической
болгаристики. This article is devoted to the study of the works of researchers in Steppe Ukraine in the XIX
– the beginning of the ХХ century on the history of Bulgarian settlements in the region. The
conclusion about the contribution of historical Regionalistics to the formation of national
historical Bulgarian studies.