Літературна творчість Лазаря Барановича в дослідженнях Володимира Перетца - Семко, Д. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
В статті розглядаються публікації В.Перетца, присвячені поетичним збіркам
чернігівського архієпископа Лазаря Барановича – «Філяру віри» та «Книзі смерті». Аналіз
цих творів дозволив В.Перетцу доповнити відому бібліографію праць чернігівського
владики, а також більш грунтовно дослідити шляхи розвитку української поезії другої
половини XVII ст. В статье рассматриваются публикации В.Перетца, посвященные поэтическим
сборникам черниговского архиепископа Лазарья Барановича - «Филяру веры» и «Книге
смерти». Анализ этих произведений позволил В.Перетцу дополнить известную
библиографию трудов черниговского владыки, а также более основательно исследовать
пути развития украинской поэзии второй половины XVII в. In the article considered the publications by V.Peretz, devoted to poetry collections of
Chernigov Archbishop Lazarus Baranovich – «Pillar of Faith» and «Book of Death». Analysis of
these works allowed V.Peretz supplement the bibliography of the famous Bishop of Chernigov,
and also more thoroughly explore the development of Ukrainian poetry of the second half of
XVII century.