Особливості архітектури початкових учбових закладів повітового міста Олександрівська наприкінці XIX – початку XX ст. - Бублик, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Дана стаття являє собою огляд та аналіз розвитку різнотипових учбових закладів
початкової ланки освіти повітового міста Олександрівська та його околиць. У роботі було
вивчено залежність архітектури будівлі, її внутрішнього планування та технологічних
рішень від загальноісторичних процесів, державних інтересів та функціонального
призначення початкового закладу. Данная статья представляет собой обзор и анализ развития разнотипных учебных
заведений начального звена образования уездного города Александровска. В работе было
изучено зависимость архитектуры зданий, их внутренней планировки и технологических
решений от общеисторических процессов, государственных интересов и функционального
назначения начальных заведений. This article deals with survey and analyses of the development of different educational
institution elementary link of the education in the Aleksandrovsk District. In the article was
studied the dependence architecture of builds their inner plan and technology decisions from the
general historical process, national interest and functionally nomination of the builds.