Буденні соціально-ціннісні орієнтири селянства Степової України періоду ринково-капіталістичної трансформації - Приймак, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Стаття присвячена характеристиці соціально-ціннісних орієнтирів селянства степової
України періоду ринково-капіталістичної трансформації. Вона містить аналіз ролі
механізмів соціальної пам’яті та пошуку альтернатив у формуванні селянської
самосвідомості і світогляду. Особлива увага присвячена дослідженню сутності таких
селянських соціально-ціннісних орієнтирів як землеробська праця, сільський спосіб
життя, громадський спокій та родинний добробут. Статья посвящена характеристике социально-ценностных ориентиров крестьянства
Степной Украины периода рыночно капиталистической трансформации. Она содержит
анализ роли механизмов социальной памяти и поиска альтернатив в формировании
крестьянского самосознания и мировоззрения. Особое внимание посвящено исследованию
сущности таких крестьянских социально-ценностных ориентиров как земледельческий
труд, сельский образ жизни, общественный покой и семейное благосостояние. The article is devoted to description of social-value orienteers of peasantry of Steppe
Ukraine of period market to capitalist transformation. It contains the analysis of role of
mechanisms of social memory and search of alternatives in forming of peasant consciousness
and world view. The special attention is devoted to research of essence of such peasant socialvalue
orienteers as agricultural work, rural way of life, public rest and domestic welfare.