Стабільність електоральної географії великих міст - Черкашин, К. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті демонструється, що одним з найважливіших
факторів, які визначають закономірності електоральної географії
(реалізованої поведінки виборців) великого міста, є фактор „Центр
– Периферія”. Залежно від нього райони за підсумками голосувань
постійно формують стабільний рейтинг, у якому кожний район
посідає своє визначене місце. Вплив фактора „Центр – Периферія”
зумовлений різною часткою на цих територіях виборців, що
цікавляться політикою і добре на ній знаються. Істотне
фальшування підсумків голосувань відбивається в рейтингу
районів і може бути виявлене на основі аналізу електоральної
статистики.