Державна політика України щодо розвитку земляцтв - Бурмака, М. (Політичний менеджмент, 2008)
Наприкінці ХХ століття громадсько-політичне життя Києва
ознаменувалося унікальним явищем — створенням земляцьких
товариств, що обумовлювалося процесами становлення
громадянського суспільства, розвитком різних форм громадської
самодіяльності, захищеної від прямого втручання і регламентації
з боку органів державної влади. Кияни — вихідці з різних областей
України — об’єднувалися задля створення своєї „діаспори”,
підтримки одне одного, збереження контактів з рідним
краєм, лобіювання своїх інтересів у столиці. Нині в Києві діє 25
земляцьких організацій.