Косово, боротьба за незалежність: історія питання та його наслідки - Дівак, В. (Політичний менеджмент, 2008)
У статті аналізується геополітична ситуація, яка склалася
внаслідок проголошення незалежності Косово. Автор доходить
висновку, що, незважаючи на певні побоювання міжнародної
спільноти стосовно можливого виникнення певних загроз, цей
факт не матиме серйозних негативних наслідків для європейського
регіону, так само як і для країн – членів СНД.