Тенденції гендерної політики в Європі та Україні - Соколов, В.; Саприкіна, М. (Політичний менеджмент, 2008)
Автори аналізують тенденції у сфері гендерної політики
в Європейському Союзі та Україні у 2004 – 2007 роках. На
основі офіційних документів дається відповідь на питання, чи
тотожним шляхом просуваються ЄС і Україна до досягнення
гендерної рівності, а також як можна наблизити Україну до
європейських гендерних стандартів.