Професійне здоров'я шахтарів — проблема соціальна і наукова - Москаленко, В.; Кундієв, Ю.; Мухін, В.; Передерій, Г. (Вісник НАН України, 2001)
У наш час щодня на різні глибини спускаються тисячі шахтарів. Вони працюють із застарілим
технологічним обладнанням, постійно зазнають впливу небезпечних для здоров'я чинників. За цих умов
надзвичайно актуальним стає завдання створення сучасної концепції профілактики професійних
захворювань працівників галузі.