Пам'яті В. М. Шимановського (Вісник НАН України, 2001)
27 жовтня 2000 р. після тяжкої тривалої хвороби пішов з життя видатний вчений у галузі
теорії висячих систем і конструктивних форм будівель та споруд, член-кореспондент НАН
України Віталій Миколайович Шимановський.